A YouTube újra a csúcson !

2019.03.09

A YouTube , a világ egyik legnépszerűbb nyilvános videómegosztója.

A YouTube-ot 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott. 2006 novemberében a céget 1,65 milliárd dollárért (akkori árfolyamon számolva 318 milliárd forintért) vásárolta meg a Google LLC, és azóta annak leányvállalataként működik.

A YouTube egészen 2018.szeptemberéig világelsőséget élvezhetett , míg a Byte Dance nevű cég meg nem vette a musical.ly-t és ezzel egy időre letaszította a trónról a YouTube-ot. A másik ok amiért a TikTok egy ideig élvezhette a világelsőséget , az a YouTube-ra megszavazandó új szabályzat ,
a ''13.cikkely volt".

A 13. cikkely a szerzői jogra vonatkozó európai törvény része. Azzal a szándékkal hozták létre, hogy hatékonyabbá tegyék a kreativitás védelmét, és a szerzői jogok tulajdonosai jobban meg tudják védeni online tartalmukat.

Természetesen támogatjuk a 13. cikkely célkitűzéseit,
- írta a YouTube vezetősége , az Európai Parlament jelenlegi megfogalmazásában azonban az előterjesztés elfogadása akaratlanul is jelentős következményekkel járhat, amelyek megváltoztatnák az általunk megszokott internetet.

Végül egy több hónapos vitasorozat után a YouTube vezetősége , március elején kijelentette hogy a szavazások alapján NEM FOGADJA EL a 13.cikkelyben leírtakat .Így a YouTube-nak végül sikerült visszaszereznie a TikTok-tól az első helyet .

Források :

https://hu.wikipedia.org/wiki/YouTube


https://hvg.hu/tudomany/20190208_europai_unio_szerzoi_jogi_iranyelv_13_cikkely_zeneipar_hanglemezkiadok_nemzetkozi_szovetsege_ifpi

+ saját fogalmazás

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!