Veszélyes a tinik új kedvence a Tik-tok?

2019.03.03

Már több mint 500 millió aktív felhasználója van a TikTok nevű közösségi alkalmazásnak, amely nem más, mint egy kifejezetten rövid felvételek készítésére és megosztására használható videómegosztó. 

A kínai ByteDance által fejlesztett TikTok egy rövid felvételek készítésére és megosztására használható videómegosztó. A szolgáltatásban a néhány másodperces klipek mellett egyre népszerűbb az élő közvetítés, Kínában a maga kategóriájában szűk másfél év alatt vált a legnépszerűbbé. Globális előretörését pedig annak köszönheti, hogy a pekingi vállalat tavaly év végén felvásárolta a Musical.ly platformot, majd a korábban nagy tábort begyűjtő klipkészítő funkcióit három hónapja beépítette a TikTokba. Az applikáció legnépszerűbb felhasználói már 10-50 milliós rajongói tábort tudhatnak magukénak, és sokan vannak köztük 18-20 évnél fiatalabbak.

De vajon csak jóból van-e ez az oldal ? Az interneten már több hírportál is megerősítette hogy , nem . Amíg a tinik a népszerűségüket építik , az új trendek és videók közzétételével , nem tudják hogy veszélynek vannak kitéve.
Egyre több hírportál erősíti meg azt , hogy a TikTok applikációban , a háttérben egy *Adware vírus rejtőzik . Ez leginkább a tinik érzelmeire hat ki , hiszen ezek rosszindulatú hirdetések , olyan hirdetések amelyekre hogyha a gyermek vagy szülő nem figyel oda , a tini teljes életét behálózhatja . Ha ez megtörtént , akkor már csak egy módon lehet ezen javítani , mégpedig azzal hogy eltiltjuk gyermekünket a Tik-Tok -tól vagy legalább ellenőrizzük a fiatal profilját .

De ezzel még nincs vége . A TikTok néhány esetben egy sokkal súlyosabb veszélyt is rejt (25-30%-ban fordul elő). Ez pedig a *Malware , ez a Trójai vírus az előzőhöz hasonlóan hirdetéseket küld , ezek persze már jóindulatú tippek , 
(Új zenéket válogattunk össze kifejezetten neked , készíts új trendet ) , és éppen ez az amivel átverik a fiatalokat . Ahogy a felhasználó rámegy a felurgó-fülre , látszólag nem történik semmi , de ez a vírus a háttérben kiszivárogtatja az ember adatait és még *zsaróló vírusként is funkcionál . Ez a vírus a telefont is teljesen tönkreteheti !!!

Ezek után elgondolkodtató a kérdés , hogy megéri-e néhány videóért , trendért cserébe az többszázas vagy akár a többezres rajongói tábor , miközben a vírusok tönkretehetik az érzelmeinket , telefonunkat , az életünket .

*Adware : hirdetéseket létrehozó vírus , fertőző vírus
*Malware : hirdetéseket létrehozó vírus , magát jónak feltüntető , fertőző Trójai Vírus , adathalász program 
*Zsaroló vírus : Fájlokat , képeket , videókat , zenéket lop le a telefonról vagy PC-ről , majd utána titkosítja azokat és általában válságdíjat követel azok visszaállításáért , vagy azzal fenyeget hogy nyilvánosságra hozza privát dolgaidat , esetenként azok végleges megsemmisítésével vagy válságdíj megduplázásával fenyeget. (Trójai Vírus!!!)

Néhány tipp :


10 éven aluli gyermék : SEMMIKÉPPEN ne Tik-Tokozzon !!!

10-14 éves gyermek : A szülő mindig ellenőrizze a gyermeke profilját , esetenként tiltsa el a TikTok-tól ha szükséges , és semmiképpen se hagyja ezt figyelmen kívül , hiszen ebben a kórban alakul legjobban a gyermek személyisége , és ilyenkor mindig szigorúan kell betartani ezek a szabályokat , mert különben súlyos következményekkel járhat a figyelmetlenség !!!

14-18 éves kamasz : Itt már csak ritkán ajánlott az ellenőrzés !

Források :
https://socialdaily.com/vigyazz-youtube-vigyazz-facebook-itt-a-tiktok/

https://www.mediaklikk.hu/csaladbarat-extravideok/video/2018/12/05/veszelyes-a-tinik-uj-kedvence-a-tik-tok/


+ saját fogalmazás 


Hararosan videóként is megtekinthető lesz YouTube-on .